jump to navigation

Om bloggen

Vi vill informera, debattera, belysa, reflektera över Martinus kosmologi, den eviga världsbilden i relation till vardagen och fenomen som anknyter till kosmologi. Sidan är knuten till Stiftelsen Martinus kosmologi, men är främst ett fristående projekt. Ämnena och reflektionerna kan ibland hamna ganska långt ifrån huvudtemat.

Huvudredaktör är för närvarande Micael Söderberg. Ett antal martinusintresserade vänner bidrar som ”författare” till bloggen när andan faller på. Alla som skriver inlägg får givetvis själva stå för det de skriver. Vi som administrerar förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som är kränkande eller nedsättande gentemot andra människor. Du som vill vara medarbetare och skriva huvudinlägg: skicka ett mail till micso64@gmail.com (Micael Söderberg) Du kan alltid kommentera huvudinläggen utan att ha något användarnamn. Synpunkter är alltid välkomna!

Annonser

Kommentarer»

1. Shabbadang - 16 augusti 2009

Kanske vore det vettigt att presentera ”redaktionsgruppen” här? I vanliga bloggar brukar ju den bloggande göra en kortare presentation av sig själv och sitt syfte med bloggen, en slags programförklaring.

Mic - 16 augusti 2009

Tjaba ”Shabbadang”. Ja, det har du rätt i! Vi har möte med infogruppen inom kort. Ska höra med dem vad de tycker ska stå med här. Sen får vi också se hur många som vill delta som ”författare”. Svårt att hålla den vid liv om bara jag och nån enstaka ska skriva.

Tack för kommentar!

2. Bosse Emanuelsson - 24 oktober 2009

det här känns jättebra Tack.

Mic - 24 oktober 2009

Tack för det Bosse! Vi jobbar på med nya inlägg.

3. Walter Norman - 25 oktober 2009

En fråga:
Då nu kyrkan åtar sig att viga homosexuella par, undrar jag över hur Martinus förklarade sexualitetens förvandling?

4. Mic - 25 oktober 2009

Hej Walter!

Ja, det är en fråga som kräver en ganska lång utläggning. Det finns lite skrivet om det även på denna blogg, särskilt i en artikel av undertecknad som finns under fliken ”Artiklar” (se ovanför bloggrubriken). Man kan spara ned den och skriva ut den om man vill. Den är ganska lång. En del nämns också i inlägg under kategorin ”Polförvandling”.

Men kort kan nämnas att Martinus i princip förklarar att det är helt naturligt att människors sexualitet efter hand tar sig sådana uttryck att män kommer att attraheras av män och kvinnor av kvinnor. Det låter förstås mycket märkligt av flera olika skäl, inte minst med hänsyn till släktets fortlevnad…Grunden är att sexualitet kan förknippas dels med förälskelser som enligt Martinus hör till djurriket, dels med nästakärlek som hör till det kommande människoriket. På vår väg dit brottas vi med kvarvarande förälskelsetendenser, s.k enpolig sexualism, och begynnande allkärlekstendenser, dubbelpolig kärlek/sexualism. Målet är på sikt att människor ska bli dubbelpoliga och i princip utgöra ett gemensamhetskön (först mentalt, sedan även fysiskt). Under en mellanperiod menar Martinus att man faktiskt kommer att utveckla en sådan sympati för väsen av det egna könet som efterhand inte enbart stannar vid platonisk kärlek. Denna övergång sker ju förstås inte samtidigt för alla människor, så det är ingen risk att släktet dör ut…:-) Homosexualitet är alltså att betrakta som naturliga utslag av begynnande nästakärlekstendenser. Det kommer på sikt att göra slut på den konkurrens och de kraftmätningar som har utspelat sig mellan individer av samma kön genom historien. Män har konkurrerat med andra män om kvinnors gunst t ex. Vi måste lära oss att älska alla människor oavsett kön.

Nu är det ju så att många kanske börjar attraheras av individer av sitt eget kön ganska så tidigt i sin personliga utveckling, före förälskelseförmågan är utlevd, och då kan det enligt Martinus medföra en del svårigheter. Dessutom har det ju tidigare varit svårt att leva som homosexuell i ett samhälle där sådana tendenser har varit straffbara eller utsatta för människors intolerans och förföljelse.

Meningen är väl egentligen inte på sikt att individer av samma kön ska gifta sig och bli förälskade precis på det sätt som män och kvinnor har gjort tidigare; vi utvecklas ju bort ifrån enpolighet, bort ifrån förälskelser (konstgjord sympati). Men under en övergångstid är det mycket bra att möjligheterna är lika för heterosexuella och homosexuella människor. Då blir övergången inte så knepig för dem som redan idag känner en sympati som inte är av det slag som gäller för majoriteten av samhällets individer. De kan ju naturligtvis uppvisa allehanda ofärdiga sidor på många andra områden, liksom heterosexuella människor gör.

Hoppas det klarnade något.

Vänl hälsn
Micael

5. gm - 03 januari 2010

Hejsan Mic.

Vill bara i all korthet tacka dig och Daniel för ännu ett ”Martinus-fönster” samt tacka för din, i mitt tycke, fina översiktsbeskrivning av polförvandlingen.

Ljus och glädje
gm

Mic - 03 januari 2010

Tack själv gm. Om du vill skriva inlägg också (vore kul!) så sänd mig din mailadress (som du vill använda) så lägger jag till dig i listan på användare. Man behöver bara skaffa ett användarnamn o lösenord på wordpress via en länk som du får då.

(Denna info gäller också till andra som känner sig manade att skriva)

Vänl hälsn
Micael

Lars Norgren - 24 januari 2011

Tycker denna blogg verkar ok, vill vara med här.

Lars Norgren alias Tjabbe

Mic - 24 januari 2011

Låter fint! Jag lägger in dig i listan så kan du skaffa användarnamn o lösen för att göra inlägg. KOmmentera inlägg kan man ju alltid göra.

Vänl häls
Micael

6. martinusforum - 04 augusti 2010

Meget fin blog 🙂

Jeg har linket til den fra martinusforum.dk. Er det muligt at I vil linke den anden vej?

Mange hilsner

Mic - 04 augusti 2010

Tackar!

Ja, det ska jag fixa.

Vänl hälsn Micael

7. Ingegärd Holmbergh - 16 juni 2011

Hej Mic!
Ville göra ett inlägg men har glömt hur man gör och kan inte finna någon länk för detta. Kan du hjälpa mig?
/Ingegärd

Mic - 16 juni 2011

Hej Ingegärd!

Kul! Ja, man behöver först logga in. Inloggningslänken finns nere till höger på framsidan (minns du lösenord?). Sedan bör du kunna se länk för att skriva inlägg nånstans uppe till vänster på menyn (skapa/lägg till). Det går också att gå in på ”managesidan” (min bloggarmenyn) och väl inne i panelen så finns det en länk till vänster (skapa nytt).

Vänl hälsn Micael

8. ih - 17 juni 2011

Tack!
Det fungerade och till slut blev det också en fungerande länk :).


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: